Ett av de flera hundratals brev han sände mig från anstalten. Det är så de gör för att hålla en medberoende kvar.

Del 4 Från första dejten och hur jag lyckas städa upp åt en skuldsatt man.

Dagen efter min vinkväll med spådamen så vaknar jag och känner hur låg jag är och inser att idag blir det en sängliggardag då jag återigen känner mig som en värdelös kvinna. Minnena från arresten gör sig påmind och jag undrar hur jag ska bli trodd och när detta elände skall ta slut. 

Mobilen plingar till ett flertal gånger och jag tittar på den. Flertal sms har kommit från den där mannen jag gav mitt nummer till. Han beskriver hur vacker jag är och hur mycket han träffa mig och erbjuder sig att bjuda mig på lunch. Jag känner mig totalt ointresserad då jag själv mår dåligt och svarar kort med en lögn att jag måste arbeta med saker hemma. Mannen svarar att han tycker det är tråkigt men efter ett par timmar börjar han ringa och säger att jag behöver iallafall lunch så tillslut cyklar jag ned till stranden han är på. 

Väl framme vid stranden så står den mannen där i sina reggaekläder och grillar korv på en engångsgrill. Det här är långt ifrån en första dejt som jag var vid då mina tidigare dejter bestått av dyra trerätters på fina restauranger av män i kostym. Jag knäppte mig själv lite på näsan och tänkte för mig själv att det kanske också är orsaken till att jag var singel och det här enkla är ju faktiskt lite gulligt. 

Vår dag blev väldigt enkel med varmkorv och bröd, simtur i sjön och där jag fick lyssna och lära känna en värld som för mig var helt främmande. Den främmande världen heter narkotikans värld. Mannen berättade om sitt tidigare missbruksliv och hur han klippt med de flesta då konsekvenserna blivit att han nu under lång tid står i kö för att avtjäna ett fängelsestraff för en gammal dumhet då han ställde upp och hämtade upp sina gamla kriminella vänner med bil efter att de begått ett rån.

Hade detta hänt 2013 så hade jag sprungit därifrån men nu var det 2014 och jag klassades ju själv av polisen som en grov brottsling så nu satt jag kvar på stranden och på något konstigt sätt så kände jag mig tacksam att ha fått lära känna en som jag trodde var som mig. Det jag inte visste då var att detta kom att bli en värld som jag aldrig levt i och kommer aldrig att göra. Den världen heter den kriminella smutsiga narkotikavärlden som är full av lögner och blåsningar utan något dåligt samvete.

Efter den första dejten så cyklade jag hem men mannen vägrade släppa mig utan tjatade sig till att få träffa mig igen. Han ville så gärna lära känna den normala och fina världen så jag visade honom den genom att visa hur jag lever med matlagning, baka bakelser, njuta av naturen, plockade äpplen och bär mm. Strax därefter inledde vi en relation och jag mådde plötsligt väldigt bra. Såpass bra att jag faktiskt blundade för de konstiga samtal han fick som t.ex. när någon tant ringde och skrek att en tampong fastnat i hennes underliv och bad honom komma och hjälpa henne att ta ut den eller när en man ringde och bad honom transportera cyklar mitt i natten. Han svarade bara med att det är hans gamla kontakter från hans gamla liv som han inte vill ha med att göra. Så därefter gav vi bort hans mobil och jag köpte en ny mobil och tecknade ett abonnemang med nytt nr i mitt namn. Mannen hade ju inga pengar så då blev det att jag stod för allt. 

Vi åkte på sparesor, åt middagar på fina restauranger efter att jag givetvis köpt dyra märkeskläder till honom och han beundrade verkligen marken jag gick på för han hade aldrig någonsin upplevt det liv jag levde. Jag kände mig verkligen älskad och så uppskattad så givetvis ville jag hjälpa honom med allt i livet så jag började med att städa rent hans lägenhet som var det smutsigaste hemmet jag någonsin har sett. Jag glömmer aldrig när jag fann en kastrull i garderoben full av kokt spaghetti i vatten med all mögel. Han försvarade det med att han låtit sina gamla bostadslösakompisar bo hos honom så det måste vara deras kastrull. Återigen blundade jag för denna värld och fann vid städningen även två papperskassar fulla med oöppnade kuvert och såg att den här mannen var ju uppöver öronen skuldsatt. Jag ifrågasatte det och han började visa sin sårbara sida med att börja gråta så jag tröstade honom och sa att det fixar sig. Jag är ju ekonom och är grym på budget så vi tar hem de här påsarna till mig så hjälper jag dig, sa jag. 

När vi väl var hemma hos mig så såg jag att ett av breven handlade om hans fängelsedom så vi ringde upp de och då förklarade de att han har nu fått en plats på en sluten anstalt och skall sitta där två tredjedelar av hans dom som var på 7 mån. Han träffade upp den kriminalvårdaren och skrev under att han skulle infinna sig på anstalten det datum som det stod. Jag följde givetvis med honom till anstalten 4 mil kommunalt och lovade honom att finnas vid hans sida hela hans vistelse och vilket jag även var. Trots att jag arbetade 8-10 tim/dag på ett nytt arbete jag fick strax innan så åkte jag dit kommunalt vid varenda besökstid som var 4 mil hemifrån. Kriminalvårdspersonalen älskade mig där då ingen annan intagen haft fulla besökstider och beundrade mitt engagemang då jag såg till att han fick de hygeinartiklar han behövde, adresser, frimärken, brevpapper, vykort, kuvert, fotografier och givetvis köpte jag alltid dyrt godis, kakor och dryck som kriminalvården sålde. Jag kände mig så speciell och hur sjukt är det inte att göra det i en sluten anstalt med besöksrum fulla av sädesvätskor och kondomer och få bli kroppsvisterad av personal och hundar. Kanske hade det med de 2-3 breven jag fick från honom varenda dag.

Mina egna problem fanns såklart kvar med kontinuerliga polisförhör men nu när jag skaffat mig arbete och hade den där mannens problem att ta hand om så bleknade mina egna något. Något som drev mina tankar bort från mina egna problem var ju givetvis de två papperskassarna med oöppnade kuvert. Jag sprättade upp alla kuvert och sorterade de efter leverantörer och la in samtliga i ett exceldokument, ringde kronofogden, inkassobolag, brottsoffermyndigheten m.fl. och begärde in alla underlag till alla dess skulder. Bad mannen vid besöken att skriva under fullmakt till mig att jag har rätt att få ta del av alla hans skulder och har mandat för att göra förlikningar så jag kan göra en skuldsanering av hans skulder på egen hand. Vissa bolag godkände det ändå inte så då bad jag de att posta de till hans folkbokföringsadress och så gav han mig sin nyckel så jag kunde gå dit och hämta posten. Sedan frågade jag honom om jag fick sälja alla hans saker hemma (förutom personliga kläder och annat personligt). Givetvis fick jag det så jag ringde min lastbilsvän och bad han hämta mig och alla prylar till loppmarknad där jag köpt ett bord. Helt galet men där stod jag i 8 timmar en ledig lördag och sålde allt. Av pengarna kunde jag nu börja förlika med leverantörerna och vissa av leverantörsskulderna kunde jag få 70 % av skulden avskriven om amorteringsplanen fullföljdes genom att tala och agera som ekonom och även lägga till från min egen lön. Det här var nog den jobbigt resan jag gjort men jag lyckades få ca 800.000:- ner till helt skuldfri på 1 år och 8 mån. Självklart gjorde jag mig själv även luspank för jag var givetvis med på att försörja denna man när han muckade och med bådas inkomster hjälptes vi åt att lösa hans problem. Jag har faktiskt fortfarande kvar exceldokumentet på mitt skrivbord i datorn och tänker än idag hur fantastisk jag är på att skuldsanera. Vad hade han gjort utan mig? Fortsättning följer snart i del 5 hur jag även lyckades hjälpa den där mannen med alla andra bitar av strul han haft. Jag kan även tillägga att nu blev jag känd inom den smutsiga världen som räddaren då alla hans gamla missbrukarvänner började försöka uppvakta mig när han satt inne. Falskare värld än missbrukarnas får man leta efter....det finns inte. Det vet ni andra som är medberoende <>

Solnedgången vid brasan i nationalparken där vi ofta brukade grilla efter våra powerwalks

Grillmiddag på gården

Första dejten

En av alla frukostbrickor jag väcker honom med

Från första dejten då jag tror mig funnit riktig kärlek