Del 5 Bygger upp en ärlig vacker lycklig familj i frihet och kärlek till svek, sorg och tårar.

Den 19 januari 2015 blir mannen fri från sitt fängelstraff och jag står givetvis utanför murarna kl 08:00 med alkoholfri bubbel, glas, tårta, skedar, servetter, tända isfacklor på en linneduk där jag dukat upp på en soptunna och väntar på honom gravid och känner mig överlycklig att få vara kvinnan i den lyckligaste familjen han lyckats övertala mig till att jag skall bli. 

Vi börjar med att skåla denna morgon och därefter åker vi och äter hotellfrukost som jag redan förbokat och givetvis står för kostnaden. Jag trodde ju att jag gjort allt rätt som gjort en stor budget och skuldsanering av hans skulder och börjat amortera, jag hade ju även ordnat honom ett heltidsarbete som han skulle börja på redan dagen efter så nu kunde vi tillsammans lösa hans problem och enligt min uträkning skall han bli skuldfri till sommaren om vi tillsammans går in och betalar av allt av båda våra löner och även kan försöka hyra ut hans bostad när hyresvärden givit sitt godkännande och på så sätt lever vi själva på existensminimum framtill han blir skuldfri. Många av mina vänner försökte övertala mig till att göra abort och fly från den mannen men det fanns en del vänner som gav mig hopp om att han tillhörde den lilla procenten som blir den rena, ärliga och tar för all framtid avstånd från ett smutsigt förflutet. Jag trodde ju givetvis på de som gav mig hopp för det var ju min stora dröm att få vara del i en hel familj och framförallt att få äga hus med stor tomt som jag kan få odla på om dagarna. 

2015 var blev det år där jag var överlycklig då jag även själv inte blev kallad till så många polisförhör då polisen och åklagaren hade fullt upp med att ragga in fler målsägare så på något sätt bleknade mina egna problem och jag kunde då fokusera på min nya pojkvän som blev min fästman 24 januari 2015, min graviditet, min nya familj och givetvis ett fortsatt enormt arbete med hans skulder. När jag sommaren 2015 trodde vi börjat nå ett mål med hans skulder så bokade jag en sparesa till Göteborg för oss där jag funnit en rabattkupong till så vi kunde uppleva en egen resa innan vi blev föräldrar. Resan var fantastisk och allt kändes fantastiskt då inga av hans tidigare vänner störde oss och han levde ett helt nyktert liv utan narkotika och även utan nikotin och alkohol. Jag kände mig så speciell då han även skapade en egen facebooksida där han varje dag visade sin kärlek för mig och på så sätt vann alla mina vänner till sig som sa att de önskade att de också hade den "Romeo och Julia" relation som vi hade i sina relationer. 

När vi kom hem från sparesan så började oväntade skulder i hans namn dyka upp och det visade sig att det var dolda gamla skulder som återkallats från kronofogden då han tidigare inte haft någon inkomst. Men nu när de leverantörerna upptäckt att mannen började bli skuldfri och dessutom fått arbete så lämnade de in betalningsföreläggande på nytt till kronofogden för indrivning. Min oro började skapas och jag tänkte " herregud hur många skulder finns det?". Men även där blundade jag för sanningen och började på nytt göra en skuldsanering och blev stolt över mig själv som lyckades få alla dessa leverantörer att återkalla från kronofogden om vi valde att amortera direkt till de med nya avtal där vi förlikade att få avgifter samt räntor avskrivna. Många av dessa leverantörer var även statliga så jag var ju extra stolt över mig själv som lyckats att få honom att nu stå som helt skuldfri och snart skulle även betalningsanmärkningarna vara borta i hans namn då jag upptäckt att man ska tas bort 3 år efter skulddatum och inte från betaldatum. 

9 september 2015 kom vårt lilla kärleksbarn som han tog direkt till sitt hjärta och sonen blev inte bara pappas favorit utan även tvärtom blev pappa sonens favorit. Han låg hellre på hans bröst på kvällarna än i min famn och jag tänkte att de två kommer aldrig någonsin att skiljas åt. 

När julafton kom så bad fästmannen mig om att vi skall skaffa ett barn till och jag sa bestämt nej då jag nu inte visste hur mitt mål skulle gå men han sa att nu är han ju snart klar med sina skulder och är ren så han kommer att göra allt för mig såsom jag har gjort för honom. Han sa att jag kommer givetvis att bli friad då jag inte är någon kriminell och så fort mitt frikännande kommer så ska vi ta och kämpa lika hårt som vi gjort med hans skulder men att då istället lägga amorteringarna på ett hus och tomt för oss så jag kan få göra det jag älskar med att odla och han lovade mig att även ta barnen mer än mig så jag kunde få all tid i världen till att bygga upp mina mål med mina affärsideer till mina egna uppfinningar så jag kan få starta det drömföretaget jag alltid talat om. Jag blev helt tårögd av att han nu såg mig och mina drömmar i livet så givetvis gick jag med på att bli gravid på nytt och som jag blev månaden efter. 

När sommaren 2016 kom så började jag se förändringar hos fästmannen med att stänga av sin mobil, reagera aggressivt när jag ifrågasatte och dessutom se att han började med att slicka sig konstant runt munnen. Nu satt jag här mammaledig med ett barn och gravid med ett till och så kom åtalet emot mig att jag var åtalad för grovt bedrägeri och skall infinna mig i Norrköpings tingsrätt i början av 2017 för en 4,5 månaders rättegång. Jag och fästmannen började bråka en hel del och jag blev som en polis i mitt eget hem för att snoka efter sanningarna han dolde. Nu fick han hela omgivningen att börja tro att jag var ett psykfall och han var den ärliga men emellanåt så gav han mig tomma löften och kärlek som gjorde att jag klamrade mig fast vid honom ännu mer även om jag innerst inne visste att han dolde något för mig. Varenda gång jag fann nya bevis för hans osanningar så lämnade han mig själv med barnen och sa att om jag inte slutade anklaga honom så kommer han inte tillbaka så jag fick alltid vara den som ringde honom och fick be om ursäkt trots att det var han som ljugit och bedragit mig. Dum som jag var men pga låg självkänsla så bokade jag en Mallorcaresa för oss två och sonen och på dagarna var det bra med sol, bad och god mat men under kvällarna satt han och drack alkohol och betedde sig illa i berusat tillstånd. Jag orkade inte sätta mig emot då jag var gravid och rädd för vad framtiden skulle innebära.

Vårt andra barn föddes sedan och nu kändes det inte alls bra. Han såg inte ens lycklig ut när han kom utan ville bara gå från sjukhuset och åkte hem till vår första son. När jag kom hem så såg jag hur han börjat ha kontakt med sin fd. tjej som är sprutnarkoman som han givetvis dolde men eftersom hans mobil var i mitt namn så kunde jag logga in hos operatören och se allt. Han ljög och sa att hon försökt kontakta honom som han bara ignorerat och började på nytt lova mig det löftet om vi skall vara den lyckligaste familjen. Så därefter började jag igen fokusera på att hjälpa honom och lyckades få hans körkort åter efter 11 års avstägning och köpte även grannens bil till honom. Här startar det riktiga hemska för nu kunde han snabbt ta sig överallt och strunta fulllständigt i mig och barnen. Jag blev helt hysterisk och så ledsen och skrek gråtandes i trapphuset "varför gör du såhär emot mig efter allt jag gjort för dig". Han svar blev alltid skrattandes "titta så du ser ut, det är klart jag vill vara med en annan kvinna än dig som som inte ser så äcklig ut som dig. Ingen vill ha en sådan som dig som dessutom snart skall in i fängelse" och så spottade han mig i ansiktet.

Jag hade verkligen satt mig själv i klistret. Här var jag låst med en nyfödd och en ettåring och skall snart in i en 4,5 månaders rättegång i en annan stad och fästmannen hade ett skuldfritt liv, fast anställning, inga betalningsanmärkningar, körkort, bil och hade en hög kreditvärdighet medan jag själv hade inga pengar kvar på kontona förutom föräldrapenningen och allt detta genom mitt egna hårda arbete för hans skull. Min självkänsla var i botten och jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. Stackars mina barn som var med en mamma som bara grät hela tiden och tog all sin tid till att ringa och leta efter deras far och be honom komma till oss. Det här var en sådan fruktansvärd traumatisk upplevelse för oss tre att behöva jaga en som svikit och bedragit hela familjen men jag var tvungen för att jag själv ska in i en rättegång och får inte ta med mig barnen in i rättssalen. Vilken otrolig fin advokat och vilka fina vänner jag har som hjälpt mig med emotionellt stöd i detta. 

Jag stannar här för nu rinner tårarna så jag knappt kan läsa vad jag själv skriver. Så är det när man gått igenom ett trauma. Minnena bleks med tiden men hålen från taggarna sitter alltid kvar som ärr för livet. 

 

 

Här möter jag upp honom utanför anstalten vid frigivningen med tårta och alkoholfri bubbel

Här är korgen med presenter jag lämnar till fängelsepersonalen och till de andra intagna i fängelset den dag då han blir frisläppt

Förlovningen 2015-01-24

Sparesan i Göteborg då jag var höggravid med min älskade 4 åriga son