Här sitter jag i rättegång via videolänk med min nyfödda baby

Del 6 Mardrömsrättegången i tingsrätten feb-juni 2017, skurkar på nätet och maktmissbruket

Rättegången startar februari 2017. Över 3 år sedan arresteringen har nu åklagaren samt polisen lyckas övertala de flesta av kunderna till att bli målsägare genom att ringa de och baktala företaget jag arbetade en kort period på. De flesta kunderna ville inte vara målsägare och det visades även genom att massor av inbetalningar fortsätte in på företagetens bankkonton från nöjda kunder lång tid under polisens utredning som gjorde polisen oroliga. 

Jag fann mig på plats i Norrköpings tingsrätt de första dagarna av rättegången som var en väldigt liten byggnad och rättssalen såg ut som en liten sliten gammal skolmatsal med dålig luftkonditionering. Där klev vi 12 tilltalade in med våra 12 advokater, nya åklagaren som blivit tillsatt efter att den ursprungliga åklagaren gått i pension, en åklagarassistent, trötta nämndemän som såg ut att vara pensionärer och ptoppen av det en väldigt glad och tillsynes trevlig domare.

Vi alla 12 åtalade hade tomt belastningsregister, levde skötsamma liv utan några betalningsanmärkningar innan detta hände och var helt ovetandes av vad som skulle komma då vi aldrig varit med om någonting som detta.  

Här kom jag under månader av rättegången lära känna ägarna till bolaget jag arbetade på som var väldigt trevliga och som jag aldrig träffat tidigare. Jag fick även via andra veta orsaken till hur hela detta kom till att bli såhär. En av ägarna skulle visst ha varit kommunalpolitiker i Norrköping som den tidigare åklagaren ogillade personligen. Det var nu mitt tidigare naiva jag började lära mig i livet att maktmissbruk finns i verkligheten och att det är väldigt svårt att övervinna det.

Den nya åklagaren hade till en början svårt att lägga upp åtalen men då den ursprungliga pensionerade åklagaren kom till rättssalen titt som tätt så kunde rättegången sättas igång då det visade sig att han fortfarande styrde rättegången med sitt personliga hat gentemot huvudmannen. Hela rättegången genomsyrade personangrepp från åklagarmyndigheten där påstoden utan bevis kom att stå i åtalen. Jag och alla de andra var åtalde för grovt bedrägeri och i det skulle jag även vara åtalad för att ha fakturerat i det andra bolaget som jag absolut INTE har arbetat i och det företaget fakturerade i ett faktureringsprogram som jag inte kände till och aldrig arbetat i. Åklagarmyndigheten hade inga bevis för det men ändå fortsatte anklagelserna om det att hagla över på att jag skall ha fakturerat för två bolag trots att jag bara arbetat på det ena bolaget. Jag blev även åtalad för urkundsförfalskning då chefen bad mig skriva under ett avtal då han ej skulle hinna att lämna in det själv när jag arbetade åt honom. Dum som jag var då jag arbetade åt detta bolag så gjorde jag som chefen sa men när han som ägde bolaget blev nästan arresterad av polisen så sa han att hans företag hade blivit kapad och att en urkundsförfalskning måste ha skett. Jag såg framemot att han skulle komma till rättssalen så sanningen kunde komma fram. Åklagaren hade kallat in honom som vittne men han dök aldrig upp. Borde man inte vilja åka i expressfart till tingsrätten och vittna om ens företag har blivit kapad? Han gjorde det inte utan struntade helt i det då han visste att jag skulle säga som det var och där visar det ju att jag var helt oskyldig. 

Månader innan rättegången började feb 2017 en sida på nätet att skriva om att jag var en grov bedragare på nätet redan 9 dec 2016 och polisen började intervjuas av media där han förklarade att hela företaget var grovt bedrägeri. När jag såg den intervjun så hade jag lust att hoppa in som en andra journalist och fråga hur många som var målsägare i målet för att han ringt och baktalat och manipulerat de kunderna till att bli det? Tyvärr fick jag aldrig den chansen men här får ni veta den riktiga och hela sanningen.

Den nya hemsidan på nätet som två män startade som en ny affärside på att måla ut oss alla som grova brottslingar som då feb 2017 hade tomma belastningsregister (och även idag)hos polisen. De två männen som startade den hemsidan kan jag idag informera er om att den ena sitter idag i fängelse för tung och grov ekonomisk brottslighet. Han den andra har idag tjänat över 100 miljoner kronor på att köpa alla domar från samtliga domstolar i Sverige och byggt upp sitt egna lilla "belastningsregister" som alla tror är synkat med polisens belastningsregister. Han tar även med alla oskyldiga och frikända med tomma belastningsregister på sin hemsida. Söker man på mig idag så står jag som en grov brottsling trots att jag har tomt belastningsregister och vill du veta det informationen så får du betala ca 100:- för att få veta sanningen (om du ens får hela sanningen). Flera oskyldiga med tomma belastningsregister har stämt honom i tingsrätten men han hänvisar allt till yttrandefrihet. Hur han lyckats ha råd att köpa alla underlag till samtliga rättegångar i Sverige påstår han att han haft en "hemlig" finansiär till. Men man behöver inte vara hjärnkirurg för att förstå hur alla dessa pengar kommit in då han nolltaxerat i flera år innan hemsidan startades så det genomsyrar svartarbete så det skriker om det under flera års tid. Men det är bara att gratulera att en skurk lyckats i Sverige. Idag får han medverka i tv-intervjuer, omsatt hundratals miljoner kronor på bekostnad av mitt namn. Ibland har jag lust och har tänkt att jag skall åka in med min dubbelvagn till en av de dyra krogar han sitter på med dyr mat och hans högar av kokain han snortar in hela näsan med om dagarna med och komma fram och fråga om jag och barnen ändå kan ta oss en gratis dyr middag på hans bekostnad eftersom det ändå är mitt namn han smutskastat på nätet för pengarna han tjänar. För att förklara för en sådan typ hur han förstört mitt liv under de 3 senaste åren kommer hans hjärna inte förstå då den måste vara rejält skadad av all dess narkotika.

Kort därefter startar han även ett nytt bolagsnamn där han säljer smutskastning av oskyldiga människor som mig till andra företag internt. Varför jag vet detta är att jag kom förra månaden att få ett arbete som valde att bakgrundskontrollera mig via detta skurkbolag istället för det riktiga korrekta belastningsregistret hos Polisen. Kort efter detta bolag öppnades även ett liknande bolag där jag står som grovt kriminell och vill folk veta sanningen om min oskyldighet så får man betala 100:-. Han är likadan, en stockholms wanna be som flyttat till storstaden för att leva på grovt förtal om andra så han får råd till allt knark han tar in i sin kropp. Jag känner ingen av de men har nu tagit reda på tillräckligt varför man är så sjuk att man vill tjäna pengar på att skriva ut en skötsam driven ensamstående mor som grov brottsling och nu förstår jag.....vissa slänger sin själ i avföring för att få ihop så många miljoner för att kunna ha råd att missbruka den smutsen som är narkotika. Om jag personligen fick välja varumärken som passar deras karraktärer och hemsidor bättre så skulle sidorna heta Mr Kolla in kokainet och Lexfetamin (och nya bolaget som förstört min karriär borde heta Verifetamin). Jag trodde aldrig att jag skulle ens veta om den smutsiga världen med allt knark och maktmissbruk men tyvärr har jag fått lära mig idag att de med mest pengar och mest statlig makt vinner allt eller tror sig vinna allt.....vi får se hur det slutar. 

Rättegången pågår i vad som känns för mig i en evighet. Vissa dagar var det obligatorisk närvaro i Norrköpings tingsrätt men de flesta dagar kunde jag medverka via videolänk i två av tingsrätterna som finns i Stockholm. Eftersom jag var mammaledig med den minsta så fick jag ta med honom min älskade lilla kämpe som halva föräldraledigheten med sin mor fick vistas och kroppsvisiteras i tingsrätten. Det var hemskt men var tyvärr tvungen att göras. Det som tog lång tid under alla dessa månader var vittnesförhören med åklagaren dvs. polisens  påtvinagade målsägare. Knappt någon av de hade med sig rätta fakturor utan visade upp andra bolagsfakturor som inte alls hade med oss att göra. En målsägare visade även upp en faktura från ett statligt bolag och kallade det bluff. Nästan alla målsägarna sa att de anmält för att polisen sagt att bolaget var bluff, en del målsägare sa att de minns ingenting, en grät för hon tyckte det var jobbigt att vittna och jag visste att hon satt i rummet intill mig så jag hade lust att gå in till henne och ge henne en kram men jag kunde ju inte för jag hade ju blivit målad som en skurk så jag avstod. Alla vittnesförhör med målsägarna var ett stort kaos och åklagaren satt med ansiktet i händerna och vred sig för att knappt någon av målsägarna kunde nämna rätt företag som han ville "sätta dit". Trots det kämpade åklagaren med att framstå som målsägarnas försvarsadvokat och var inte alls objektiv som de skall vara enligt objektivitetsprincipen. Nämndemännen sov igenom hela rättegången och även domaren slumrade till sittandes några gånger. Hela denna rättegång vart som en lekstuga trots det var jag livrädd inför domstolsbeslutet som släpptes exakt tid på ett exakt datum i juli. De enda som var vuxna, sakliga och kunde lägga fram konkreta bevis var de 12 försvarsadvokater som fanns i rättssalen. 

Jag var ensam hemma med barnen dagen innan och bara grät kedjerökandes på balkongen hela natten och tänkte att nu måste de ju ta sitt förnuft till fånga och frikänna mig eller......tänk om de gav mig 3-4 år i fängelse som åklagaren yrkade? Var skall mina älskade barn gå då? De har ju bara mig. 

Kl 9 dagen efter ringde den påtända fadern till mina barn på dörren och jag var för slut i huvudet för att ens bråka. Trots att han skrattade och flaxade med armarna och studsade som den påtända narkoman han är så lät jag han få passa barnen i lekplatsen på gården så jag ostört kunde få tala när advokaten ringde när hon mottagit domen från tingsrätten. Exakt den tiden när domen släpptes ringde hon. Jag svarade darrandes i händerna och tårögd och hon informerade mig att jag fått en villkorlig dom dvs. dömd utan fängelse men att jag fick 1,2 miljoner i böter solidariskt med de andra. Det blev en lättnad att inte ha fått fängelse men 1,2 miljoner i böter? Jag började genast kalkylera att min del då skulle bli 144000:- med räntan om alla skulle betala sin del. Jag bad barnens far låna 150000:- från banken nu när han har ett skuldfritt liv med hög kreditvärdighet. Han bara skratta åt mig och körde påtänd ifrån oss i bilen jag ordnat till honom med körkortet jag kämpat för hans skull att han skulle få tillbaka. 

Kvar stod jag och barnen på gården. Jag var chockad och trött men lät ändå dagen att gå. Lekte med barnen, lagade mat, ammade och la mig och sov. Livet gjorde ont på riktigt.

 

OBJEKTIVITETSPRINCIPEN uttrycker att brottsutredning ska bedrivas på ett förutsättningslöst och objektivt sätt och att polis och åklagare är skyldiga att utreda och föra fram även omständigheter som är till den misstänktes fördel. grundas på den allmänna bestämmelsen i RF om att tjänstemän ska bedriva sin uppgift sakligt, neutralt och opartiskt, men har konkretiserats i RB 23:4 för brottsutredningens del. innebär i praktiken att brottsutredningen ska föras fram på ett brett fält, utan förutfattade meningar. Objektivitetsprincipen gäller för åklagaren även under rättegången och även om den tilltalade har en försvarare. Rättegången framstår som en "kamp" mellan två sidor, men åklagaren har fortfarande skyldighet att redovisa samtliga relevanta fakta och får inte undanhålla bevis, som är till försvarets förmån.

Den hemska ingången med kroppsvisitering av både mig och min baby

Såhär kom jag att sitta mestadels varenda dag under 4,5 mån rättegång via videolänk då jag inte kunde närvara på plats i rättssalen. Många gånger vägg i vägg med flertalet av målsägarna.