Att våga fly ifrån problem och skapa nya minnen

Det var den 23 november 2017 jag kom från ännu ett hemskt möte som de kallat mig till uppe på socialen och jag fortsatte att strida emot deras påstridigheter för mina barns rättigheter. Trots det försökte de två manliga socialarbetarna på kommunen återigen tvinga mig till att lämna barnen till narkomanen efter att han återigen fått återfall och dessutom kört bil påtänd med barnen. Jag var vid denna tid fortfarande svag och sårbar men försökte stå på mig emot myndigheterna och sa att jag vägrar att släppa barnen. Hela detta möte på en timme spelade jag in för att jag en dag när jag blivit starkare skall kunna påvisa att de varit delaktig i riskerna mina barn utsatts för. Socialen på barnsektionen lovade mig att maila mig narkomanens provsvar 2 ggr/ veckan (vilket de aldrig gjorde utan jag fick tjata mig till de och dessutom gick han aldrig och lämna prover på måndagar för han var "sjuk") och att aldrig mer tvinga barnen till narkomanen om han visade sig få återfall igen (senast de hänvisade barnen till narkomanen 8 nov 2019 efter flertalet återfall och det blev mitt sista möte hos medbrottslingarna som varit delaktiga i all vanvård som begåtts mot mina barn av narkomanen). 

Den här tiden var jag inte lika stark som jag är idag 2 år senare så jag gick hem med tunga steg från mötet och kände mig helt försvarslös till att skydda mina barn när även myndigheter försöker tvinga de till otrygghet. Jag ringde min underbara väninna och stöttepelare sedan 25 år tillbaka och bara grät. Hon bad mig att se efter billiga flygbiljetter till Spanien där hon bor och sa att jag skulle "fly" med barnen så vi får trygghet och utrymme att läka. 

Många i min sits skulle tänka att det går ju inte att fly och resa själv med så små barn. Men jag vill härmed visa er att det faktiskt gick och vi läkte inte helt men den resan blev ett steg närmare till den trygghet vi lever i idag.

Hur många av oss har inte kvar minnen genom att ha fotografier på väggarna från en tid vi mådde dåligt eller från en tid med en person som gjort oss illa? Om du vill må bra så börja med att ta bort alla de fotografierna (även om ramarna nu står tomma) och så ser du till att fylla de med nya lyckliga minnen. Jag lovar dig att energin i hemmet kommer att ge dig en mycket finare harmoni och med lyckliga ögon kommer du se vad du lyckats åstakomma. 

Jag lyssnade på min väninna och började se efter billiga flygbiljetter och fann det för bara några hundralappar och var livrädd för hur jag skulle fixa detta. Jag packade blöjor, välling, kläder, hygienartiklar mm. i en stor resväska och hade även en ryggsäck, dubbelvagn och mina älskade två små barn med mig. Vi åkte 25 min bussresa till Gullmarsplan, 15 min tunnelbaneresa till centralen och därefter flygbussen en timme till flygplatsen. Väl framme fick jag checka in vagnen och resväskan så kvar var att jaga fast två småttingar upp i min famn med ryggsäcken på ryggen. Flygresan som avgick sent på kvällen var en riktigt tuff resa då vi bara hade två säten där jag skulle ge två små trötta barn välling och byta blöjor på men det gick. När man klarat en sådan "fly iväg" resa så inser jag i efterhand vilken personlig utveckling och vilken styrka det gav mig. Ett mod som jag föralltid kommer att bära med mig i livet. 

Väl framme i Spanien så hämtade min väninna mig vid spanska flygplatsen och vi fick uppleva så otroligt mycket värme, kärlek och glädje under våra dagar där. Det blev väldigt många fotografier att fylla i de utrensade och tomma ramarna på väggarna där hemma sen. Det var så skönt att få ta ett break ifrån alla problem som jag ändå visste skulle vara hemma och vänta på oss när vi kom hem.  

Så mitt första tips till er som sitter i den sits jag satt i. Rensa ramarna hemma och sedan våga fly! Även om du blir rädd för äventyr så lovar jag dig att det går och när du väl gjort det så kommer du att inse att du är ju starkare än hulken som fixat att resa själv med barn. 

Du kanske inte har en väninna som mig i Spanien men se dig omkring. Har du en vän i Norrland eller på andra platser? Eller ska du våga ta det stora steget att resa till ett främmande land med ett billigt hotell utan att ha någon som möter dig där? Jag har även gjort det flertalet gånger efter denna resa och jag kan lova dig att mitt första steg gav mig en framtid med en klarblå himmel av upplevelser jag aldrig fått uppleva om jag inte tog modet till mig att ta det första steget. 

Så fly underbara ensamstående förälder! Världen är din och barnens! Nya minnen väntar på er gullungar och hulkenmamman! Varma kramar till er från oss.

Bamsekram till min älskade väninna i Spanien. Jag älskar dig för allt du gjort för mig! Tack för att du finns! 

Arlanda nov 2017 Här startar mamma Kerstin och hennes två små tussar Benjamin 2 år och Adrian 1 år sina billiga barnäventyr

Min och barnens utsikt november 2017

Barnen fick njuta i solen bort från det gråa kalla vädret hemma

Barnens första flygresa men absolut inte den sista då vi fortfarande är på livets väg av att skapa våra minnen

Det är tufft att vara ensam vuxen med småbarn på flygplatsen men tack vare det så blev jag också den modigaste kvinnan.

Att bada på varmare breddgrader får både en mor och barn att bli lyckligare.