Trots smärta så uppfyller jag min egen dröm och längtan

Hovrättsrättegången under våren 2018 var väldigt tung och i kombination med att vara småbarnsförälder till två små psuedotvillingar så kändes livet bara mörkt med att vänta på domen efter rättegångens slut.

Drömma gör ju vi ju alla föräldrar och med tuff ekonomi så tror man att drömmar bara är till för alla de andra lyckliga vilket är helt fel. Jag vägrar att gå med på det och ställde mig själv frågan "vad önskar du dig Kerstin?" Ledsen och ovetandes om domen och över barnens situation mellan mig och narkomanen så svarade jag på min egen fråga att jag önskade mig bort tillsammans med barnen från alla bekymmer. Drömmen vore att få bada i havet med båda barnen och känna värmen från havets sandstrand under fötterna. Det var då jag insåg att alla drömmar går att förgylla. Jag började genast se hur många föräldradagar jag har och se efter flygresor. Kan jag så kan du som läsare detta. Det finns nämligen så många billiga flygstolar på nätet från bara 200:- och planerar man väl så kan man i ett annat bolag finna ett billigt hotell på samma plats från bara runt tusenlappen. Det som är viktigt är att man innan ser efter hur långt avstånd det är mellan flygplatsen och hotellet. Därefter även boka bussresa mellan destinationerna. När man väl gjort det så är det bara att börja packa till sin drömresa! 

Jag fann som tur en väldigt billig resa till Bulgarien som var en charterresa för ca 2000:- då jag bokade bara någon dag innan avresan och det bästa med att vara småbarnsförälder är att barnen nästan är gratis. Nu tänker ni säkert att ni inte har råd med detta men tro mig det har alla. Om man följer min budget under avsnittet "ordning & drömmar" så kommer ni att se att ni får över till en sådanhär billig resa.

Resan var som sagt även denna gång tuff och man kan välja mellan att bli galen eller glad. Jag valde att bli glad och genast fick jag såklart hjälp från många andra svenska turister när jag skulle checka in. Jag fick även en jättehyllning från ett semestergäng med ungdomar som berömde mig för att vara den "coolaste morsan i världen" som vågar resa själv med två små istället för att vara hemma i kylan och bara sitta i sandlådan med sina småbarn. Jag träffade även de ungdomarna på tillbakaresan och inser idag att det de sa att de hade själva önskat att deras egna föräldrar var som mig när de var små fick mig som hjälp på traven att börja skina mer. 

Bulgarien var fantastisk! Värmen, turisterna, folket, hotellet och maten. Det fanns två händelser som hände under denna 8 dagars resa som jag idag tagit lärdom av och som jag skall ge er råd om. Dag 3 vart jag rånad och som ensam med barn är man inte alltid så observant över var man lägger sin mobil och plånbok. Jag la den dumt nog på den elbilen barnen körde och vände blicken ifrån när ett av barnen inte ville åka längre. Då togs min plånbok och mobil av en personalen som hyrde ut elbilarna. Jag började gråta och bad han ge mig mobilen och plånboken så då gjorde han det. Men hela min reskassa med kontanter var ju såklart borta ur plånboken men alla kort var kvar som tur var. Jag ropade på polisen på gatan och då hade tjuven hunnit försvinna men den bulgariska polisen lyckades få fast honom och arrestera honom medan vi alla tre fick sitta i flera timmar och förhöras i en trång källarlokal som var den såkallade polisstationen i Bulgarien. 

Den kvällen blev sen för oss och jag var skakad av händelsen men eftersom jag var där med sönerna så lät jag inte en idiot få förstöra det vi kom dit för och det var att ha en avkopplande semester som fortsatte och vi skapade alldeles underbara minnen av resan. Det jag har lärt mig efter detta är att alltid bära magväska och ryggsäck så man alltid kan ha fria händer för barnen. Sedan skall man ju absolut aldrig lägga alla kort och alla kontanter på samma plats utan fördela det på olika platser. Idag är jag väldigt duktig på att bära magväska var jag än går. Ett annat tips är att lär känna er egen barnvagn så ni snabbt vet hur ni fäller ihop den. Se till att inte bli en sådan latmask som andra föräldrar som vägrar fälla ihop sin barnvagn på bussarna för att de saknar kunskap om sin egen barnvagn. 

En annan tråkig händelse som hände var hemresan då jag plötsligt fick magsjuka från ingenstans. Barnen och jag hade ju ätit samma mat under hela resan men flygresan var hemsk. Dels var den försenad så det blev att flyga hem under natten men jag kunde lägga barnen skavfötters i två säten medan jag själv satt på golvet och kräktes i påsar som flygpersonalen fick komma och byta titt som tätt. Det blev ingen flygbuss, tunnelbana och buss hem utan vi tog en taxi hem så det är ett tips jag vill ge er att alltid spara en extra slant för eventuell taxi hem. Nu skrämmer jag säkert iväg alla ensamma småbarnsföräldrar från att våga resa själv med barn men jag kan lova er att jag skulle tusen gånger om göra om denna resa fast självklart med en magväska. För när jag ser tillbaka på denna resa så ser jag bara positiva upplevelser med barnen och den resan fick mig positivare som människa och resan ingår i den personliga utveckling jag gjort i livet från att vara en instängd ledsen mor till att bli en gladare kvinna som nu inte bara är hulken utan även har blivit en superwoman. 

Så mitt tips till alla er är att sök på flygstolar, hotell och billiga charterresor. Det är tufft att vara själv med barn men tänk såhär! Hemma måste du diska, tvätta, laga mat, plocka undan och frysa i mörka vädret. Där utomlands finns inget av det. Så lägg undan två barnbidrag och skapa äventyr för dig och dina älskade barn och fråga dig själv i kaoset av att vara ensam förälder vad dina drömmar är och se till att uppfylla de på det bästa sättet efter vad du har. 

Trevlig resa på din personliga utvecklig parallellt med dina små underverk! 

Som ensam småbarnsmor får man passa på att njuta av egentid när de små sover

All planering och jobb är värt det när man får slippa all matlagning, disk och alla måsten därhemma.

Idag så älskar jag att läsa våra resor som en godnattsaga för barnen och jag blir varm i hela kroppen av att de minns allt jag vågat göra för oss

8 dagar på stranden var fantastiskt och vi njöt av varenda sekund i värmen