Här är vi påväg till en nyinvigning av en restaurang 4 aug 2019

Sluta inte gå ut bara för att du är låst med barn. Ha en utekväll fast på ett annorlunda sätt bara.

När man är helt låst med barn så tycker man så synd om sig själv och jag tror många heltidsföräldrar blir lite sotis på andra människor som har friheten att gå ut och då undrar jag varför? Jag som är helt låst med barn utan någon hjälp alls med avlastning är ett levande bevis på att det går att ha en utekväll med barn 🤩

Första gången var när jag fick en inbjudan från en tidigare arbetsgivare med invigning av hans nya restaurang så tänkte jag först att det är ju bara att tacka nej nu när jag är så låst i livet tills jag titta på mig själv i spegeln och sa "Varför låser du dig själv från roligheter Kerstin bara för att du aldrig är barnfri?". Tro det eller ej men denna dag så arbetade jag 7 timmar också innan krogkvällen så dagen innan började jag planera hur jag skulle göra. Jag duschade med barnen kvällen innan, tittade upp på bussplaneringen vilken buss vi skulle behöva ta och när, la fram alla kläder vi skulle bära till invigningen och sminka mig har jag lärt mig att göra på 5-10 minuter under en bussresa. Så det blev ett arbetspass, hämtade därefter barnen, hem och bytte om snabbt på oss alla tre och satte barnen i dubbelvagnen och gick ned till bussen. Det slutade med att vi hade en fantastisk utekväll med god mat ute i Tyresö. Det var då jag insåg att jag kommer aldrig mer tacka nej till något event eller inbjudan bara för att jag är helt låst med barn och tycker värden/värdinnan om mig så kommer de inte neka mig med mitt bagage ☺️ Äkta vänner slutar aldrig bjuda dig på event bara för att du är låst med barn ❤️

Jag har även varit med en underbar väninna och tidigare kollega från 90-talet och ätit hos vår gamla fantastiska chef i hans nya restaurang ute i Hammarby och där var jag lite nervös över pojkarna men det gick väldigt bra och jag som förälder kunde verkligen njuta av middagen.

31 oktober 2019 fick jag en inbjudan till en personalfest så sent som kl 21 och jag började tveka eftersom mina barn måste sova kl 19-20 tills jag kom på en lösning. Jag gav barnen middag hemma kl 17 som vanligt, borstade tänderna mm. Fast istället för att lägga de i sängen så bäddade jag ned de i dubbelvagnen och barnen somnade under resan till personalfesten. Väl framme i restaurangen så ställde jag vagnen i den tomma matsalen bredvid och där sov barnen medan jag i ca 1,5 tim kunde avnjuta en middag och skratta med kollegor. En av mina söner vaknade under middagen och det gjorde inget att han satt med och fick njuta av den goda buffen. Vi hade väldigt trevligt.

Så i år januari 2020 när en restaurang sände mig en inbjudan med att jag blir bjuden på en valfri tvårätters meny och hela mitt sällskap får 50% rabatt på sin middag så samlade jag ihop många vänner och hade en så trevlig utekväll med god middag och lyxen med att slippa duka, laga mat,  diska och allt annat som jag gör hemma. Det är ju så mycket jobbigare än att planera resan dagen innan, packa väskan och åka kommunalt en timme. 

Så mitt tips till alla er fantastiska föräldrar är att börja våga tacka ja till alla inbjudningar och utekvällar. Det är värt för ert välmående att få komma ut även om ni är så låsta som mig. Jag personligen tror även att det är därför jag även blivit positivare som kvinna efter alla trauman jag gått igenom.

Här blir vi bjudna av mina tidigare chefer i deras nya restaurang i Tyresö 4 aug 2019

Här var vi med en väninna och åt på en tidigare chefs nya restaurang i Hammarby 14 juni 2019

Här samlade jag ihop vänner 23 januari 2020 till en restaurang i Mariatorget som gav mig gratis 2-rätters meny och alla mina vänner 50% rabatt på maten tack vare mitt kostnadsfria medlemskap.

Att låta barnen få testa nya smaker som denna kväll var roligt. Benjamin älskade hummer men Adrian tyckte mer om scampi.