Granska noga igenom er skattedeklaration

Granska noga igenom er självdeklaration

Mars 2020

Nu kom deklarationen ned i brevlådan och vad gör de flesta av oss då? Jo, ser om de ska betala eller få tillbaka. Det många inte inser är att granska och stämma av varenda kolumn. För er som läst mitt första avsnitt under ordning och drömmar som heter "skapa en egen trygg budget för din ekonomi"  borde nu ha ordning i er pärm för 2019. 

Så nu när min deklaration kom så börjar jag först ta fram min 2019 pärm och tar och summerar samtliga bruttolöner (innan skatt) och samtliga skatteavdrag efter lönespecifikationerna jag har i pärmen, januari till dec. Stämmer totalen gentemot det som står i deklarationen? Om inte så ta kontakt med arbetsgivaren och be de göra en justering. Gör de inte det så gör du rättelsen själv i deklarationen.

Stäm även av alla andra utbetalningsspecifikationer som du fått från försäkringskassan gällande vård av barn, föräldrapenning mm. Det är som sagt inga matematiker som arbetar på statliga instanser så var noga med att stämma av att de redovisat korrekt.

Stämmer du av allt själv så kan det faktiskt visa sig att du betalat mer skatt än vad det står. Tänk att varje 20-lapp är närmare den drömsemestern du vill ha med barnen ❤️

Jag personligen gör alltid ett grundligt förarbete innan jag tar ut lön och det är alltid ge arbetsgivaren/löneadministratören min rätta skattetabell och stämmer av varenda lönespecifikation varje månad. Jag sparar hellre mina egna pengar än låter Skatteverket få ha de ett år och vill ogärna betala för mycket skatt så jag vill inte ha tillbaka mina pengar vid deklarationen utan hoppas alltid att deklarationen är på + - 0 men jag eller någon annan har väl gjort något fel under mitt förarbete 2019 för det blir 200 att betala tillbaka i år. Får se var felet är efter att jag stämt av alla poster😊

Stort lycka till med din deklaration och var stolt över att du har kontroll över din egen ekonomi ⭐️