Underbara maskrosor och naturen

Som ensamstående förälder så har man ont om tid för att få harmoni och dessutom är ekonomin tuff då en inkomst ska räcka för flera. Jag själv kom i kontakt med underbara naturen och allt den har att erbjuda för att finna egen harmoni och dessutom helt gratis finna aktiviteter tillsammans med barnen. Många tror att man måste ha ett eget hus med stor tomt för att kunna lyckas få den där fantastiska kontakten med naturen men i detta avsnitt ska jag visa hur jag fick allt tack vare naturen. Jag har fått tillfredställa alla mina fem sinnen genom naturen såsom doft, känsel, hörseln, synen och smaken. Jag som även bor i en lägenhet har lyckats få ett landställe ca 1 km hemifrån och har blivit erbjuden andra landställen gratis som jag avböjt så tro mig. Alla drömmar går att få igenom. Jag berättar mer om hur du kan få ett litet landställe trots tuff ekonomi i avsnitt framöver. 

Nu till vårt fantastisk ogräs, maskrosor ❤️Det finns så mycket att göra med just maskrosor för både dig och barnen. Strunta i sminket, sätt på dig och barnen något bekvämt och ta en korg eller plastpåse och bara gå ut och ta in alla fem sinnena och plocka maskrosor. 

Barnen älskar att gå ut och plocka maskrosor

Av själva maskrosblomman kan du göra en så god marmelad, te, bladen kan användas i sallad, maskrossirap med mycket mera. Är det inte fantastiskt att ta en hel dag eller varför inte en hel vecka med barnen ute i naturen och plocka maskrosor som ni tillsammans sen kommer hem och gör de olika godsakerna av ett ogräs? Helt gratis aktivitet också. 


Maskros är även rik på kalium och magnesium som förbättrar leverns och gallans funktioner, samt är bra avgiftare och utrensare. Så tänk dig en kopp god maskroste när barnen somnat som i vanliga fall kostar 500:-/kg i hälsokosten. Det fixar du och barnen helt själv. 


Idag har jag och barnen lyckats plocka en hel bukett med maskrosblad som sköljts rena med vatten och som jag nu lagt på tork på en ugnsplåt i två dagar. Därefter lägger jag de torkade i mina vackra teburkar från Japan och för er som inte har det så kan man lika bra göra egna av barnmatsburkar eller andra glasburkar. Etiketter sätter jag på undersidan av billiga frysetiketter där jag skriver "maskros" på för att veta vad det är då jag även gör andra teer av naturen. 

 

Att bjuda hem vänner på middag kan ju kosta skjortan och framförallt planering och all tid till en sådan tillställning finns ju knappt tid till som ensam förälder så varför inte en lyxig afternoontea? Ta fram det ärvda vackra porslinet ni har och har ni inte det så gå på loppis och köp olika koppar för småkronan, servera maskroste, köp en jäst och baka ett gott bröd och servera din hemmagjorda maskrosmarmelad. Dina vänner kommer verkligen att uppskatta en sådan bjudning och tänk att det har du ordnat nästan gratis, fått sysselsättning med barnen och nu även har råd att göra något trevligt med vänner. Egen harmoni skapar du genom att njuta själv en kväll av ditt "500 kronor kilot te" ;-) och att passa på att ta in alla fem sinnena medan barnen springer omkring och plockar maskrosorna. Tänk vad underbart att få allt i ett istället för att bara sitta i en lekplats och tycka att allt i  livet är tufft ❤️ Saknar du mer pengar i hushållsekonomin så gör te eller marmelad och sälj det du gör. Små inkomster blir till en stor en dag. Tänk så. 

Att baka bröd är inte svårt. Smula en färsk jäst i en stor skål. Häll 5 dl ljummet vatten över. När jästen smält så lägger du i lite salt och ca 13 dl mjöl och knådar. Sen låter du degen jäsa 30 min under en handduk. Därefter lyfter du upp degen och formar till två limpor. Lägger på en ugnsplåt och låter jäsa 30 min till under en duk. Därefter 30 min i ugnen ca 200 grader. Billigt och supergott!

Jag själv som är halvjapan och halvfinsk har ju inte lyxen att få ärva någons vackra Rörstrandsporslin och många gånger har jag avundats mina vänner men känner mig stolt idag att ta fram min japanska porslinssamling till min afternoontea. Det bästa jag gjort i livet är att fokusera på vad jag har och inte vad jag saknar och det har jag kommit långt med för att få ett positivare liv.